Pohtiolammen sääksikeskus

Kangasalan Pohtiolammen Sääksikeskus rakentui vuosien 2000-2006 aikana EU-rahoituksella, avustuksilla ja eri ammattilaisten talkootyönä. Keskus sijaitsee Wääksyn kartanolta vuokratulla maalla ja omistajan myönteinen suhtautuminen on mahdollistanut toiminnan jatkuvuuden

Sääksikeskuksen tiloja käyttää Jouko Alhaisen Taigabird Oy luontomatkailuyritys, joka on tärkeä liikekumppani säätiölle. Paikalla käy vuosittain arviolta 30.000- 40.000 vierailijaa, joille on tarjolla tietoa sääksistä, sääksien kuvausmahdollisuus sekä kahvila- ja ruokailupalveluja.

Keskuksen toiminta

Sääksikeskus on avoinna vierailijoille huhtikuun ja syyskuun välisenä aikana, jolloin myös sääkset ovat paikalla. Säätiön ja Taigabird Oy:n järjestämänä tiloissa pidetään erilaisia tapahtumia ja kokouksia. Huhtikuussa sääksien myötä paikalle saapuvat ensimmäiset luontovalokuvaajat. Tornien taisto toukokuussa avaa kevätkauden ja kerää joukon lintuharrastajia seuraamaan lintujen kevätmuuttoa. Samalla avautuvat kahvila- ja ruokailupalvelut. Pohtiolammen Juhannusjuhlilla on pitkät perinteet. Elokuun lintupäivä on vakiintumassa lähiseudun lintuharrastajien yhteiseksi tilaisuudeksi.
 

Sijainti

Pohtiolampi sijaitsee Kangasalan kunnassa Tampere-Lahti valtatien n:o 12 varrella.

Etäisyyksiä:

  • Helsingistä 159 km
  • Hämeenlinnasta 60 km
  • Tampereelta 24 km

Tervetuloa Pohtiolammelle viihtymään ja harrastamaan!

 

Sääksisäätiö - Finnish Osprey Foundation

PL 71, 13211 Hämeenlinna
 +358 500 306904
 mahyv@outlook.com
www.saaksisaatio.fi

Sääksikeskus - Osprey Center

Pohtiolammentie 64,
32670 Kangasala
 +358 40 528 3030
 jouko.alhainen@pp.inet.fi