Uutiset

  

 • Euralaisen valokuvaaja Hannu Vainiopekan valokuvanäyttely merikotkista on kiertänyt Suomea tänä vuonna. Näyttely oli ensin esillä Sääksikeskuksessa Pohtiolammella ja nyt se on syyskuun loppuun saakka ihailtavissa Kasvitieteellisessä puutarhassa Turun Ruissalossa. Sen jälkeen kuin näyttely valmistui Sääksisäätiön tukemana viime talvena, on yleisö saanut tutustua siihen myös Hämeenlinnassa, Forssassa, Kuopiossa, Paltamolla ja Iniössä.

  Hannu on ollut toistakymmentä vuotta mukana merikotkien pesätarkastuksissa Saaristomerellä, ja hän on ansiokkaasti paitsi kuvannut merikotkien parissa tehtävää vapaaehtoistyötä, myös koonnut erinomaisen hienoja videoita samasta aiheesta sekä kerännyt tutkimusaineistoa rengastetuista kotkaemoista. Hannun kuvissa näkyy merikotkia läheltä ja kaukaa, rauhallisesti istumassa ja lajitovereiden kanssa kaloista tappelemassa.

  Näyttelyssä on kolmisenkymmentä kuvataulua sekä aihepiireittäin taustoittavia tekstejä. Mikäli sinulla on tiedossa hyvä ja vapaa näyttelytila, merikotkanäyttelyä voi tiedustella sinne Sääksisäätiöstä.

  (kuvissa näkyy valokuvaaja itse ripustamassa tauluja sekä Sääksisäätiön puheenjohtaja Ilmari Häkkinen)

   

   

    Takaisin
 •   Arkisto

Sääksisäätiö - Finnish Osprey Foundation

PL 71, 13211 Hämeenlinna
 +358 500 306904
 mahyv@outlook.com
www.saaksisaatio.fi

Sääksikeskus - Osprey Center

Pohtiolammentie 64,
32670 Kangasala
 +358 40 528 3030
 jouko.alhainen@pp.inet.fi