Sääksisäätiö

Sääksisäätiö tukee taloudellisesti suomalaista sääksien suojelu- ja tutkimustyötä ja näihin liityvää harrastustoimintaa. Säätiö jakaa vuosittain apurahaa tutkijoille ja suojelutyöhön.

Sääksikeskus

Kangasalan Pohtiolammella sijaitsevaan Sääksikeskukseen on tervetullut seuraamaan ja valokuvaamaan lintutorneista kaikki sääksien saalistuksesta kiinnostuneet.

Valokuvaus

Sääksien ruokailun ja elämän valokuvaus on mahdollista Pohtiolammen sääksialtaalla olevista torneista ja piilokojuista, joihin kuka tahansa voi varata oman kuvausaikansa.

Näin sinä voit auttaa

Sääksi vetoaa kaikkiin luonnonystäviin - pienikin tuki on aina arvokas ja tervetullut lisä sääksillemme hyvin tärkeän suojelutyön onnistumisessa ja jatkumisessa.

Ajankohtaista

Tekopesät ovat olleet ratkaisevassa roolissa sääksikannan kasvussa. Vielä viime vuosisadan alkupuolella linnuista maksettiin tapporahaa. Lue juttu.

Yhteystiedot

Sääksisäätiö
+358 400 499 395

Pohtiolammen Sääksikeskus
+358 40 528 3030

Etusivu

Sääksi - Pandion Haliaetus

Sääksi on lintumaailmamme ylväimpiä edustajia ja yksi maailman laajimmalle levinneistä lintulajeista. Se on kotkien jälkeen kookkain päiväpetolintumme Suomessa. Sääksi poikkeaa sekä ulkonäkönsä että tapojensa puolesta selvästi muista petolinnuistamme. Se käyttää ravinnokseen yksinomaan kaloja ja sillä onkin omaperäinen tapa hankkia saalis syöksymällä ja sukeltamalla suoraan ilmasta kalan kimppuun.

Sääksisäätiö - Finnish Osprey Foundation

PL 71, 13211 Hämeenlinna
 +358 400 499 395
 juhanikoivu3@gmail.com
www.saaksisaatio.fi

Sääksikeskus - Osprey Center

Pohtiolammentie 64, 32670 Kangasala
 +358 40 528 3030
 jouko.alhainen@pp.inet.fi